Aki Virtaniemi – Seinäjoelta Luhankaan

Akin tarina


Olen 48-vuotias yritysalan toimija Luhangasta. Syntyjäni Seinäjoelta, josta muutin keväällä 2014 Päijänteen rannalle Luhankaan.

Vuodet kasvuyrittäjänä – Top Sound

19-vuotiaana ostin Lapualta Musiikkiliike Top Soundin. Pienen musiikkiliikkeen, jossa oli muutama kitara ja kosketinsoitin, yksi vahvistin, paljon vuokravideoita ja äänitteitä. Nopeasti valikoimassa keskityttiin ainoastaan soittimiin. Liike kasvoi hyvällä sykkeellä ja 2002 siirtyi ensimmäisiin omiin 1000 neliömetrin tiloihin Seinäjoelle

Top Soundista tuli 2000-luvun alkuun mennessä merkittävin kitaraliike Suomessa. Kitarakeidas keskellä Pohjanmaata, mainoksessa sanottiin. Useita maailmanmerkkejä myytiin Seinäjoelta enemmän kuin Helsingistä, asiakkaita tuli kaukaa. Varastossa oli 1500 kitaraa hintaluokissa 50-9000€.

(Jatkuu kuvien jälkeen)


Luhanka kutsuu

Pohjanmaalla toimin yrittäjänä 25 vuotta, kunnes päätin myydä yritykseni myymäläpäällikölleni. Päätökseen vaikutti pieni ajatushetki vuosia ennemmin ystäväni mökillä Kinnulassa. Siellä paljussa istuessa ja oravan touhuja ihmetellessä ajatus selkeni, haluan muuttaa maalle, lähemmäs luontoa.

Näin alkoi uusi osa elämässäni, lähempänä appivanhempia, lähellä luontoa. Ajattelin, mitä voisin tehdä Luhangan, maaseudun ja koko Keski-Suomen eteenpäin viemiseksi.

Keski-Suomi oli tullut tutuksi jo 16 vuoden ajan appivanhempieni luona Joutsassa vieraillessa ja sukulaisiin tutustuessa. Kovasti tykästyin Keski-Suomalaisiin ja tapaan elää täällä. Eikä sukujuurenikaan kaukaa ole, äitini on lähtöisin Sysmän Särkilahdesta.

(jatkuu kuvien jälkeen)


 

Osakkaaksi ja toimijaksi CLT-levytehtaaseen


Maaliskuulla 2017 menin osakkaaksi perusteilla olevaan CLT-levytehdas CLT Plant Oy:n ja minut valittiin hallitukseen ja kesäkuussa 2017 hallituksen puheenjohtajaksi. Heinäkuussa 2017 yhtiömme osti 7000 neliömetrin hallikiinteistön Kauhajoelta ja aloitimme tuotantolinjaston suunnittelun ja rakentamisen.

Syksyllä 2018 tuotanto käynnistyi ja tuotantomääriä on alettu hiljalleen nostaa ylöspäin.

Valmistamamme CLT (cross laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on 100 %:sti kotimaista, kotimaisin raaka-ainein, kotimaisella työvoimalla tuotettua massiivipuulevyä, joka siirtää sisäilmaongelmat historiaan.

Kotimaisuus on tärkeä asia minulle, se vaikutti myös tehtaan laitehankintoihin. Mutta valintoja ei tehty ainoastaan sen takia, vaan myös siksi, että Suomesta löytyy huippuosaamista IT- ja laitevalmistajilta.

Lähialueella CLT-rakentamisesta ovat esimerkkeinä Jyväskylän Puukuokka-kerrostalot ja Laukaan Ekokoulu.

Negatiivinen hiilijalanjälki on pelkästään positiivinen asia!