Suomalaisten turvallisuus etusijalle

Ulkomaalaistaustaisten rikokset erityisesti naisia ja lapsia vastaan ovat tulleet esiin viime viikkojen aikana. Turvapaikanhakijoissa on todellisia apua tarvitsevia ihmisiä. Joukossa on kuitenkin myös niitä, joilla on rikolliset tarkoitusperät ja Suomalaisten avuntarjoajien häikäilemätön hyväksikäyttö.

Keskeiset poliitikot ovat olleet hämmästyttävän hiljaisia johtajuutta vaativan asian edessä. Pääministeri Sipilä puhuu keskimääräisistä rikostilastoista ja monet poliitikot ehdottavat poliisien määrän tai ennaltaehkäisevän työn lisäämistä. Selittelyä ja asian ohi puhumista, sanon minä. Onneksi Presidentti Niinistö on ottanut johtajuutta monelle niin vaikealta tuntuvassa asiassa.

Erityisesti minua hämmästyttää Vihreiden suhtautuminen Suomalaisten turvallisuuteen. Viime kesänä Vihreiden lainsäädäntösihteeri järjesti oman performanssinsa lennolla, jolla oltiin palauttamassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta. Tukea hän sai Vihreiden johdolta ja Vihreät nuoret levittävät opasvideota palautuslentojen estämiseksi. Olisimme entinen Suomi, jos Suomalaisten turvallisuus olisi Vihreiden varassa.

Nyt on korkea aika puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Autetaan apua tarvitsevia ja käännytetään hyväksikäyttäjät nopeasti maasta.

Haluan Suomesta jälleen sen Suomen, missä myös lasten ja naisten on turvallista elää.

Aki Virtaniemi
Eduskuntavaaliehdokas (kok)
Maakuntavaltuutettu

Luhanka