Vaaleissa valitaan Suomen suunta – lue miksi valita Aki!

Vaalikampanjointi alkaa siirtyä loppusuoralle ja sunnuntai-iltana tiedetään, mikä on Suomen suunta. Puolet äänistä on vielä antamatta, joten moni vielä harkitsee ratkaisuaan. Ja syytä onkin harkita!

Kun nyt ensimmäistä kertaa olen seurannut tarkemmin kampanjointia, puolueiden ja ehdokkaiden näkemyksiä, niin olen kyllä jäänyt miettimään, että mihin ihmeeseen Suomi halutaan viedä! Ikään kuin voisimme ratkaista täällä kaikki maailman ongelmat. Toisessa ääripäässä taas unohtuu kokonaan se tosiasia, että olemme riippuvaisia kotimaisten yritysten menestyksestä ja mahdollisuuksista luoda ja tarjota työtä!

Jos vielä mietit ehdokastasi, niin palaan tässä vielä oman kampanjani perusasioihin. Ne ovat mielestäni lähellä maalaisjärkeä ja kohtuullisuutta, jota tarvitaan nyt asioiden edistämisessä.

Työhaluisia tulijoita löytyy kyllä, mutta tätä prosessia on kehitettävä ja nopeutettava, byrokratiaa purettava. Sosiaaliturvan perässä tulevia emme kaipaa. Viime vuosien sinisilmäisyys lienee nyt jo kaikille ihan selvää.

Esimerkiksi ilmastonmuutokseen pystymme vaikuttamaan arkisilla asioilla sen, mitä me suomalaiset asian eteen voimme ylipäätään tehdä. Ostetaan lähellä tuotettua ruokaa sekä panostetaan esimerkiksi ympäristöystävälliseen puurakentamiseen. Näiden asioiden edistäminen onnistuu arjessa.

Ylipäätään meidän kaikkien suomalaisten, kuntien, valtion ja yrityksienkin pitäisi huolehtia enemmän kulutuskäyttäytymisessään kotimaisten palveluiden ja tuotteiden hyödyntämistä. Tässä olisi paljonkin petrattavaa - ja helposti!

Jos jollekin ei vielä ole se selvää, niin todellista työperäistä maahanmuuttoa me tarvitsemme, monella alalla, myös omalla seutukunnallamme. Työhaluisia tulijoita löytyy kyllä, mutta tätä prosessia on kehitettävä ja nopeutettava, byrokratiaa purettava. Sosiaaliturvan perässä tulevia emme kaipaa. Viime vuosien sinisilmäisyys lienee nyt jo kaikille ihan selvää.

Täällä sähkö ei välttämättä tule aina töpselistä, eikä edes busseja aina kulje. Mutta autolla pitää voida jatkossakin asioida kaupassa ja tehdä töitä esimerkiksi kotoa käsin netin välityksellä!

Vielä viimeisenä pari sanaa tästä kaupunkien ja maaseudun välisestä ottelusta. Kun keskustelua seuraa, aika usein tuntuu siltä, että kehäkolmosen sisältä olisi hyvä poiketa ulkopuolellakin. Mutta samaa on nähtävissä myös omassa maakunnassa - reuna-alueet tahtovat unohtua!

Myös Luhangan ja Joutsan tapaisissa paikoissa on hyvä elää ja yrittää, varsin pienillä panostuksilla! Elämisen arvot ovat vaan erilaiset. Valtiovallan tehtävänä on pitää huolta riittävästä perusinfrasta ja peruspalveluista, me kyllä hoidamme oman elinvoimamme ja aktiivisuuden. Täällä sähkö ei välttämättä tule aina töpselistä, eikä edes busseja aina kulje. Mutta autolla pitää voida jatkossakin asioida kaupassa ja tehdä töitä esimerkiksi kotoa käsin netin välityksellä!

Aki Virtaniemi
Eduskuntavaaliehdokas
118